додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Депресія батьків негативно впливає на дитину

Дослідники з Медичної школи Північно-Західного університету з’ясували: через те, що один з батьків страждає від депресії, дитина може битися, брехати, сумувати або відчувати тривогу.
Причому не важливо, у кого з батьків депресія, пише Psych Central. Згідно з даними попередніх досліджень, не тільки жінки страждають від післяпологової депресії. У чоловіка після народження дитини ризик депресії вищий, ніж у будь-який інший момент його життя.
Фахівці проаналізували дані майже 200 пар із трирічними дітьми. Вони вивчили інформацію про наявність післяпологової депресії в добровольців. Крім того, вчені знову оцінили рівень депресії учасників, а також якість їхніх стосунків із партнером і поведінку дитини. Дослідники з'ясували: чи переживала дитина все в собі (наприклад, чи відчувала печаль і тривогу) або чи вихлюпувала негативні емоції (наприклад, брехала або билася).
Дослідження показало: депресія у кожного з батьків пов'язана як з негативними переживаннями дитини, так і з проблемами в її поведінці. Батьки, які страждали від післяпологової депресії, як і раніше, мали симптоми розладу 3 роки опісля. Конфлікти між батьками не настільки негативно відбивалися на поведінці дитини, як депресія у її матері або батька.
0 647
19-03-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги