додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чоловік пережив першу у світі пересадку статевого органа

Операцію здійснили південноафриканські хірурги.
На це їм потрібно 9 годин для відновлення нормального сечовипускання й статевої активності в пацієнта, передає The Daily Mail. Загалом ж підготовчі дослідні роботи велися з 2010 року.
Відомо, що три роки тому пацієнтові довелося ампутувати статевий член через невдале обрізання. Новий статевий член йому дістався від донора, який помер. Оскільки операцію можна вважати успішною, тепер аналогічну процедуру належить пройти ще 9 пацієнтам. Зараз чоловік, який отримав донорський орган, відновлюється, і досить швидко. Повністю функції статевого члена повинні відновитися за два роки.
Проведену операцію експерти вже називають революційною. Вона може врятувати життя і психіку сотням чоловіків. Але є проблема: донорські статеві члени отримати не так просто. Відомо: під час роботи зі статевим членом хірурги використовували методики, що розроблялися для першої пересадки обличчя. Пересадку члена вже намагалися проводити, але до недавнього часу безрезультатно. У Китаї в 2005 році чоловікові трансплантували статевий член, але через два тижні пацієнт попросив хірургів видалити орган. Тому той випадок не зараховується.
0 776
18-03-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...