додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Йога рятує вагітних від депресії

Вагітні жінки, які страждають від депресії, часто відмовляються приймати ліки.
Деякі з них також не хочуть ходити на індивідуальну психотерапію. Кілька невеликих досліджень показали, що йога і медитація запобігають і допомагають вилікувати депресію при вагітності. Вчені з Університету Брауна здійснили пілотне дослідження за участю 34 вагітних жінок, що страждали від депресії, розповідає Business Standard.
Фахівці запропонували учасницям протягом 10 тижнів займатися за програмою пренатальної йоги, призначеної спеціально для вагітних жінок. Дослідники регулярно оцінювали тяжкість депресивних симптомів учасниць. Вони стежили за тим, чи практикували чи жінки йогу вдома, і чи відвідували вони заняття. За допомогою анкет вчені з'ясували, які зміни відбулися в самосвідомості жінок.
Контрольної групи в дослідженні не було, але фахівці вважають, що йога корисна для психіки вагітних жінок. За 10 тижнів ступінь вираженості симптомів депресії в учасниць значно знизилася. Помірна депресія у більшості жінок стала легкою. За однією з шкал симптоми депресії в учасниць перестали бути клінічно значущими. Чим більше жінка займалася йогою, тим нижче став її рівень депресії.
0 663
18-03-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...