додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

За якими ознаками потрібно оцінювати стосунки чоловіка та жінки

Нове дослідження, проведене в Північно-Східному університеті, показало: спостереження за тим, як чоловік розмовляє з жінкою, допомагає виявити його справжнє ставлення до жіночої статі.
Дискримінація щодо жінок сьогодні не настільки яскраво виражена, як багато років тому, але все-таки сексизм – досить часте явище. Він може бути ворожим або доброзичливим, пише Psych Central.
Ворожий сексизм – це антипатія або неприязнь до жінок. У подібному випадку чоловіки домінують над жінками і принижують їх у спробі втримати владу в своїх руках. Для доброзичливого сексизму характерні благородство і позитивний погляд на жінок. Такі чоловіки бачать жінок ніжними і чистими, але безпорадними і некомпетентними створіннями, яким необхідно заступництво і захист представників сильної статі.
Дослідники спробували з'ясувати, як ці дві форми сексизму проявляються у взаємодії з жінками. Вони спостерігали за 27 парами студентів, дівчат і молодих людей, які до дослідження не були знайомі. Пари добровольців разом відповідали на запитання вікторини, а потім розмовляли. Експерти підрахували певні невербальні сигнали, наприклад, посмішки і кількість різних слів. Також вони проаналізували загальні враження від розмови.
Ворожі сексисти були менш доброзичливими і рідше йшли назустріч жінкам. Крім того, вони рідше посміхалися. Доброзичливі сексисти поводилися дружелюбно і часто посміхалися. Вони частіше використовували в розмові позитивно забарвлені слова і терпляче чекали, доки жінка роздумувала над питаннями вікторини. За словами фахівців, сексизм небезпечний у будь-якій формі. Він заважає домогтися рівності статей.
0 747
17-03-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...