додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Незабаром люди зможуть забути про старіння

Еліксир молодості – реальність, кажуть фахівці в особі Пола Роббінса з Дослідницького інституту Скріппса.
Вони відкрили новий клас препаратів, які значно уповільнюють процес старіння. Як зазначає The Telegraph, нові препарати отримали назву "сенолітики". Вони покращують роботу серця і збільшують тривалість життя.
Виходить, сенолітікі борються з віковими недугами. І прототипи цих сполук вже добре себе зарекомендували в справі запобігання, гальмування і навіть повного лікування від різних хронічних захворювань. І це все відразу. Відкриття сенолітиків стало можливим завдяки вивченню старіючих клітин, які вже перестали ділитися. Саме такі клітини стоять за процесом старіння.
На прикладі мишей вдалося збільшити тривалість "здорового періоду" за рахунок знищення старіючих клітин. Але вчені зіткнулися з проблемою: як відокремити постарілі клітини від інших здорових. Виявилося, як і ракові клітини, постарілі активно виділяють речовини, що допомагають їм протистояти запрограмованій клітинній смерті. Тоді було використано протираковий засіб – дазатиніб – і кверцетин (діє як антигістамінний і протизапальний засіб).
Ця комбінація змогла видалити постарілі клітини, залишивши нормальні недоторканими. У підсумку серцево-судинна мережа стала працювати краще, витривалість підвищилася, остеопороз почав відступати, а тривалість життя збільшилася. Іноді було достатньо всього однієї дози суміші. Наприклад, у старих мишей робота серця і судин покращилася за п'ять днів. Ефект зберігався мінімум 7 місяців.
0 997
13-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...