додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Відчуття контролю над життям допомагає впоратися з психологічною травмою

У новому дослідженні взяли участь 159 жінок, які, як мінімум, один раз пережили травматичну подію, пов'язану з фізичним насильством.
Учені виявили, що у 30% учасниць розвинулося депресивний розлад, а у 21% – посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Фахівці пов'язують розвиток депресії з почуттям провини, яке часто виникає у жертв насильства, пише Psych Central.
Дослідження показало: відчуття контролю (те, як людина оцінює свою здатність впливати на життєві події) і соціальна підтримка захищають психіку. Зокрема у жінок з високим рівнем контролю психологічні проблеми після епізоду фізичного насильства не з'являлися. Відчуття контролю та посттравматичний стресовий розлад виявилися пов'язані з одужанням від психічного розладу.
Однак для жінок, які на момент дослідження страждали від психічних захворювань, ці фактори відігравали менш важливу роль. Вчені вважають: вчасне втручання допоможе жінкам оговтатися від травми. Надалі фахівці планують з'ясувати, як можна підвищити рівні контролю та соціальної підтримки.
0 572
11-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги