додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Розсіяний склероз можна перемогти

Учені з'ясували, що препарат соліфенацин, який використовують для лікування гіперактивності сечового міхура, здатний прискорити відновлення мієлінової оболонки нервових волокон.
А саме цей процес порушений у пацієнтів з розсіяним склерозом та іншими демієлінізуючими захворюваннями. Соліфенацин належить до антагоністів м-холінорецепторів.
Учені відштовхувалися від того, що порушення утворення мієлінової оболонки при розсіяному склерозі може бути пов'язане зі збоєм диференціації клітин-попередників олигодендроцитов, відповідальних за формування мієліну в ЦНС. У принципі, це підтвердив експеримент з клітинними культурами. Виявилося, активація мускаринового рецептора 3 типу на поверхні попередників олигодендроцитов повністю зупиняє процес диференціації.
Якщо ж у лабораторних мишей з порушеннями у виробництві мієліну і клітинами-попередниками олигодендроцитов людини цей рецептор блокувався за допомогою соліфенацину, то процес диференціації олигодендроцитів поновлювався і мієлін починав швидко утворюватися. В результаті ЦНС тварин почав краще працювати. Оскільки соліфенацин визнаний безпечним, організувати клінічне випробування препарату на пацієнтах з розсіяним склерозом буде простіше.
0 1 470
10-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги