додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Навколо лихоманки Ебола – медичний скандал

Американська медсестра Ніна Фам, яка заразилися лихоманкою Ебола в лікарні Далласа, подала позов проти компанії-засновника госпіталю - Texas Health Resources (THR).
За словами позивачки, вона не отримала необхідний інструктаж перед роботою з пацієнтом зі смертельним вірусом.
Відомо, що ця лікарня з 20 вересня займалася лікуванням громадянина Ліберії Томаса Еріка Дункана. Той прилетів до Штатів з Африки, де є епідемія Ебола. "Я сподівалася, що THR буде більш відкритою й чесною щодо всього, що відбувалося в лікарні, і все, що вони не зробили, щоб запобігти моєму зараженню Ебола", – йдеться в позові.
Хоча медсестра успішно пройшла курс лікування, сам факт зараження завдав їй "непоправної психологічної шкоди". І через психологічну травму вона навряд чи повернеться до роботи. За словами позивачки, представники лікарні збрехали Конгресу США, коли стверджували, що медперсонал отримав всю необхідну інформацію про лихоманку. По факту, всі дані про хвороби, які вона отримала, менеджер знайшов в Інтернеті.
У перший день лікування медсестра носила подвійні рукавички, ізоляційний костюм і медичну маску, але її шия і волосся залишалися незахищеними. Тимчасовий ізоляційний бокс, в якому містився пацієнт, являв собою плівку, прикріплену до стелі та стін палати. Після підтвердження діагнозу пацієнта медперсоналу видали захисні костюми. Хворий помер 8 жовтня. Пізніше у позивачки і ще однієї співробітниці лікарні діагностували Ебола. Медсестра – перша людина, яка заразилася лихоманкою в США.
Нагадаємо: спалах лихоманки Ебола почалася в Західній Африці в лютому 2014 року. І за цей час від лихоманки померли більше 9700 осіб, і майже 24000 заразилися. Зараз лікарі кажуть, що епідемія уповільнює темпи Ц діагностується все менше нових заражених. Проте небезпека досі є. Більш того, летальності лихоманки доходить до 90%.
0 681
10-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги