додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Руки людини – справжня біологічна пошта

Співробітники Інституту наук Вейцмана в Реховоті зробили несподіване відкриття.
Виявляється, під час рукостискань люди обмінюються не тільки бактеріями, але й хімічними сигналами. Був здійснений експеримент за участю 300 добровольців.
Всі вони по черзі приходили до керівника дослідження на співбесіду. Учений вітався з добровольцями за допомогою потиску руки, а потім віддалявся в іншу кімнату. У цей час за поведінкою людини, яка залишилася в лабораторії, стежили через приховані відеокамери. У свою чергу, спеціально створена комп'ютерна програма створювала модель руху рук кожної людини. З'ясувалося: люди по кілька разів мимоволі нюхали свої руки. Руки знаходилися біля рота приблизно 22% всього часу очікування.
У рамках другої частини експерименту керівник дослідження вітався за руку з кількома добровольцями в гумових рукавичках. Пізніше на рукавичці були виявлені молекули сквалена й пальмітинової кислоти. Ці сполуки також виділяються під час спілкування тварин (собак і щурів). Виходить, що під час рукостискання люди теж обмінюються хімічними сигналами, мабуть, передаючи один одному важливу інформацію з біологічної точки зору.
0 690
9-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги