додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Люди стають розумнішими, стверджують вчені

Дослідники з Королівського коледжу Лондона проаналізували дані про інтелект більше 200 000 осіб з 48 країн за останні 64 роки.
Фахівці вивчали результати тесту Равена, призначеного для оцінки рівня інтелектуального розвитку. Цей тест широко використовується в різних країнах приблизно 80 років, пише The Daily Mail.
Виявилося, середній рівень IQ людей з 1950 року зріс приблизно на 20 балів. Раніше Джеймс Флінн, філософ і психолог з Університету Отаго, зауважив, що IQ тести з плином років стають складнішими, але результати людей залишаються незмінними. Цей феномен назвали "ефектом Флінна".
Середньостатистичний результат тесту на IQ – 100 балів. Ймовірно, якби сучасна людина виконував тест на рівень інтелекту приблизно 100 років тому, вона набрала би 130 балів. А результат її предків на сучасному тесті склав би лише 70 балів. Це вельми значна різниця. Можливі причини цього явища – підвищення рівня освіти, якості медичного обслуговування і харчування, а також поширеність тестів і зменшення розміру сімей.
0 754
8-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...