додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені знають, як запобігти алергії

Вчені Університету Коннектикуту розробили тест крові, який може сказати, чи є у людини схильність до алергії на арахіс.
Про те, наскільки потужною буде алергічна реакція, пише Zee News. Стандартні тести на виявлення алергії на арахіс не особливо надійні, якщо потрібно визначити тяжкість реакції у людини. А це важливо, адже реакція може призвести до летального результату навіть за мінімальних кількостях алергену.
Новий же тест відрізняється підвищеною чутливістю. І для аналізу потрібно лише кілька крапель крові. Коли хворий на алергію споживає арахіс, його імунна система виділяє білок-антитіло – імуноглобулін E (IgE). Він покликаний позбавити тіло від молекул алергену, зв'язавши їх і випровадивши геть.
Але при цьому клітини тіла починають виробляти гістамін, який стоїть за симптомами алергії – сверблячкою, нежитем, кашлем і навіть анафілактичним шоком. Чим більше антитіл, тим більше гістаміну і тим сильніше реакція. Більше того, високий рівень антитіл може підтримуватися досить тривалий час. І саме по концентрації антитіл вчені зуміли передбачити тяжкість реакції.
Стандартні тести заміряють в цілому присутність IgE в крові і всі білки з арахісу. Але інші сполуки іноді впливають на результати, знижуючи точність тесту. Новий тест виключає вплив сторонніх молекул, замірюючи лише антитіла, які прив'язували до певних білкових фрагментів – пептидів, і вуглеводні сполуки, присутні в арахісі.
0 873
6-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги