|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУ новому дослідженні, проведеному вченими з Єврейського університету в Єрусалимі, взяли участь 18 осіб – 8 чоловіків і 10 жінок у віці від 30 до 70 років. Всі учасники страждали від цукрового діабету 2 типу менше 10 років. Індекс маси тіла (ІМТ) добровольців варіювався від 22 до 35. Учасники брали метформін і (або) дотримувалися дієтичні рекомендації (8 пацієнтів дотримувалися тільки дієти, а 10 осіб контролювали цукор у крові за допомогою метформіну й дієти), пише Zee News. Фахівці з'ясували: після їди в учасників, які дотримувалися дієти B (із щільним сніданком і легкою вечерею), рівні інсуліну, С-пептиду й глюкагоноподобного пептиду-1 були на 20% вище, а рівень цукру на 20% нижче, ніж у добровольців, що дотримували дієту D (з низькокалорійним сніданком і щільним вечерею). Під час обіду всі учасники споживали однакову кількість калорій. Тим часом у добровольців, які дотримувалися дієти В, у порівнянні з тими, хто дотримувався дієти D, рівень глюкози в крові після обіду був на 20% нижче, а рівень інсуліну на 20% вище. Дослідники вважають, що зміна режиму харчування в кращий бік допоможе людям, які страждають від діабету, підтримувати рівень цукру в нормі. Крім того, правильне харчування, на думку фахівців, запобігає ускладнення, які можуть виникати при цукровому діабеті 2 типу. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|