додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікарі радять вагітним спілкуватися з майбутньою дитиною

Материнський голос – один з перших звуків, які чує дитина в утробі.
Давно відомо: діти в утробі відчувають серцебиття матері і чують її слова. Проте до цих пір було незрозуміло, як це впливає на процес розвитку дитини. Дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували: голос матері розвиває у дітей мовні навички, передає The Daily Mail.
Учені розділили 40 немовлят, які народилися передчасно (між 25 і 32 тижнями вагітності), на дві групи. У нормі всі учасники дослідження ще повинні були знаходитися в утробі. Протягом місяця діти з першої групи щодня по три години слухали аудіозаписи з голосом і серцебиттям матері. Друга група чула тільки фоновий шум лікарні. Через 30 днів мозок дітей просканували за допомогою УЗД.
В учасників, які слухали материнський голос, слухова кора (ділянка мозку, пов'язана зі сприйняттям мови) виявилася більшою, ніж у тих, хто чув лише фоновий шум. Дослідники стверджують: аудіозаписи з голосом матері – корисний інструмент в роботі з недоношеними дітьми. Деякі фахівці давно рекомендують матерям говорити з дитиною або співати їй під час вагітності. Існують навіть спеціальні курси для майбутніх матерів – Wombsong ("утробна пісня"). На думку прихильників методики, спів допомагає налагодити зв'язок з дитиною.
0 641
4-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги