додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Посудомийна машина підвищує ризик алергії в дитини

Вчені з Університету Гетеборга проаналізували дані понад 1000 дітей у віці 7-8 років, які проживали у двох регіонах Швеції.
Батьки учасників розповіли, чи страждали діти від екземи, астми або сезонної алергії. Дослідники з'ясували, як в сім'ях мили посуд. Крім того, фахівці дізналися, чи часто діти їли ферментовані або свіжі фермерські продукти, в яких більше бактерій, ніж в інших продуктах харчування, передає Zee News.
Дослідження показало: діти, які жили в сім'ях, в яких посуд мили вручну, страждали від алергії на 40% рідше, ніж ті, чиї батьки користувалися посудомийною машиною. На думку вчених, вручну неможливо відмити посуд дочиста, а посудомийна машина здатна це зробити. Між тим, вплив мікробів в ранньому віці стимулює імунну систему дітей, і це знижує ризик алергії.
Інші дослідження показали, що алергії рідше зустрічаються у великих сім'ях, сім'ях іммігрантів і людей з низькими рівнями доходів. Вчені припускають: це теж може бути пов'язано зі способом миття посуду. Серед дітей, чиї батьки мили посуд вручну, ризик алергії був нижчий у тих, хто їв більше ферментованих чи фермерських продуктів.
0 847
27-02-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...