додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Агресивний туберкульоз може стати новим Ебола

Виконавчий директор організації The World Vision Тім Костелло порівняв ризик від поширення стійкого туберкульозу в Папуа-Новій Гвінеї і його можливе проникнення в Австралію із ситуацією з Ебола в Африці.
Відомо: уже виділено грант на 18 мільйонів доларів від уряду Австралії для боротьби з туберкульозом, передає ABC News.
Загалом у світі фіксується зниження захворюваності на туберкульоз, але в Папуа-Новій Гвінеї все інакше. Тут щорічно виявляється приблизно 30000 нових заражених. І 400 інфіковані мультирезистентними штамами. Центр спалаху туберкульозу, який майже не піддається лікуванню, знаходиться всього за кілька кілометрів від Австралії. У Дару (розташовується просто над північним краєм Австралії) туберкульоз майже в 50% місцевих жителів. І ситуація з системою охорони здоров'я сумна.
За словами Костелло, потрібно реагувати стрімко, щоб не допустити епідемію туберкульозу. Міністр охорони здоров'я Австралії вважає це надзвичайною ситуацією. Багато в чому проблема впирається в гроші. Щоб вилікувати одного пацієнта з стійким туберкульозом, потрібно 4000 доларів, а на лікування особливо стійкого туберкульозу – приблизно 18000 доларів. Також важко змусити пацієнтів пройти весь курс лікування, на який потрібно не один місяць.
0 726
24-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги