додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Психічні захворювання зменшують тривалість життя

Люди з психічними розладами, такими як депресія, тривожний розлад або шизофренія, як правило, помирають раніше, ніж люди без психічних захворювань.
Дослідники підрахували, що проблеми з психікою віднімають приблизно 10 років життя. Щорічно через психічні розлади помирає приблизно 8 мільйонів осіб, повідомляє WebMD. До таких висновків учені дійшли в результаті аналізу даних понад 200 міжнародних досліджень за останні кілька десятиліть. Зв'язок між порушеннями психічного здоров'я та ранньою смертю не означає, що до смерті призводять саме психічні захворювання.
Коли люди думають про передчасну смерть психічно хворих, на думку їм часто приходить тільки одна причина – суїцид. Однак, згідно з дослідженням, ризик смерті з природних причин у людей з психічними розладами теж підвищений. Рівень смертності найвищий серед людей, які страждають від шизофренії та інших видів психозів (найважчих форм психічних захворювань). Депресивні та тривожні розлади зустрічаються набагато частіше, і вони теж зменшують тривалість життя.
Люди з порушеннями психіки протягом 10 років вмирали вдвічі частіше, ніж ті, у кого не було психічних захворювань. Ризик смерті від неприродних причин, наприклад, самогубств та нещасних випадків, у психічно хворих виявився у сім разів вищий, ніж у людей зі здоровою психікою. Вірогідність смерті від різних соматичних захворювань у людей з психічними розладами була вищим в середньому на 80%. За словами вчених, серед людей, які страждають від психічних захворювань, дуже поширені хронічні хвороби.
0 1 947
23-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги