додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Проблеми з грошима призводять до харчових розладів

У дослідженні вчених з Університету Саутгемптона взяли участь понад 400 студентів.
Добровольці розповіли про матеріальне становище своїх сімей і фінансові труднощі, наприклад, борги. Крім того, вони пройшли тест, призначений для оцінки ставлення до прийому їжі, передає Zee News.
Дослідники з'ясували: фінансові труднощі збільшували ризик розвитку розладів харчової поведінки серед студенток. Негативне ставлення дівчат до їжі і харчування, наприклад, почуття провини після їди, пророкували появу короткочасних фінансових труднощів.
Тобто існує своєрідний порочне коло. Негативне ставлення до їжі підвищує ризик виникнення проблем з грошима, а ці проблеми посилюють негативне ставлення до прийому їжі. На думку вчених, люди з високим ризиком розладів харчової поведінки відчувають, що втрачають контроль над своїм фінансовим становищем. Тому вони обмежують себе в їжі, щоб контролювати інші сфери свого життя.
Дослідники також вивчили взаємозв'язок між соціально-економічним статусом і ставленням до їжі. Проблемне ставлення до їжі частіше зустрічалося серед дівчат з менш благополучних сімей. У молодих людей зв'язки між фінансовими труднощами і розладами харчової поведінки виявлені не були.
0 728
23-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...