додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Емоції спотворюють спогади

Психологи з Нью-Йоркського університету здійснили дослідження, у якому взяли участь 120 осіб.
Добровольцям показали 60 зображень тварин та інструментів. Їх попросили віднести кожну фотографію до однієї із цих двох категорій. Через п'ять хвилин учасникам дали те саме завдання. На цей раз половина добровольців при погляді на 30 з 60 зображень отримувала удар електричним струмом. Через 6 годин і через 24 години учасникам показали 90 фотографій і запитали, які з них вони бачили раніше, розповідає The Daily Mail.
Спочатку різниці в спогадах між добровольцями, які отримували і не отримували удари струмом, не було. Однак через 24 години вона з'явилася. Зображення схожі на ті, за якими слідував удар струмом, здавалися учасникам більш знайомими, ніж ті, на які вони дивилися без удару струмом. Так, навіть невеликого удару струмом виявилося достатньо, щоб змінити спогади добровольців про нещодавнє минуле.
Дослідники припускають, що важливу роль у створенні "помилкових" спогадів відіграв сон. Подібний механізм може лежати в основі посттравматичного стресового розладу (ПТСР). За словами фахівців, поліцейським, які отримують показання свідків, важливо зробити це відразу ж після події події, тому що сильні емоції здатні з часом спотворити спогади про події.
0 602
21-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...