додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому харчові смаки дітей та дорослих відрізняються

Мало яка дитина оцінить оливки, сир зі цвіллю й анчоуси.
Більше того, багато людей у дорослому віці із задоволенням їдять продукти, що викликали огиду в дитинстві, пише The Daily Mail. Дослідження показало: у 22 роки людина починає схилятися до більш складних і сильних смакових композицій, наприклад, козячого сиру, соусу чилі та авокадо. У цілому було виявлено 20 продуктів, які здаються людям більш привабливими саме після 20 років.
Мабуть, вся справа в зміні чутливості смакових рецепторів. У маленьких дітей вроджена тяга до солодкого, оскільки материнське молоко багате на цукри і жири. У них приблизно 30 тисяч смакових рецепторів у роті. Тому всі смаки сприймаються гостріше, ніж у дорослому віці (до цього моменту залишається лише третина рецепторів, причому, переважно саме на мові).
Отже, у дитинстві та підлітковому віці люди не дуже люблять рибу, перестиглі сири (любов до пармезану прокидається після 21 року, а до блакитних сирів – після 22 років). Аж до пізнього підліткового періоду люди намагаються уникати гострого каррі. Шпинат і перець подобається тільки в 21 рік. А ось козячий сир людина не в змозі розкуштувати до 28 років. Соус чилі, корнішони, часник, квасолю і хрін також потрапили в список "продуктів для дорослих". Щодо оливок, то вони входили в раціон людей лише в 25 років, а устриці – в 24 роки.
Після 20 років більшість людей спокійно їдять продукти, які мають всі можливі смаки. Однак іноді доводиться їсти і суб'єктивно несмачні страви. Кожен третій дорослий робив це в гостях, щоб не образити господарів. Також нерідко люди змушені їсти неулюблені продукти під час ділових обідів, обідів з друзями або родичами. Примітно: шкільні обіди відіграють важливу роль у формуванні смакових уподобань. Найчастіше люди починали отримувати задоволення від раніше ненависної їжі під час дружніх вечерь, у вихідні або при зустрічі з гурманом.
0 1 104
18-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...