додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому харчові смаки дітей та дорослих відрізняються

Мало яка дитина оцінить оливки, сир зі цвіллю й анчоуси.
Більше того, багато людей у дорослому віці із задоволенням їдять продукти, що викликали огиду в дитинстві, пише The Daily Mail. Дослідження показало: у 22 роки людина починає схилятися до більш складних і сильних смакових композицій, наприклад, козячого сиру, соусу чилі та авокадо. У цілому було виявлено 20 продуктів, які здаються людям більш привабливими саме після 20 років.
Мабуть, вся справа в зміні чутливості смакових рецепторів. У маленьких дітей вроджена тяга до солодкого, оскільки материнське молоко багате на цукри і жири. У них приблизно 30 тисяч смакових рецепторів у роті. Тому всі смаки сприймаються гостріше, ніж у дорослому віці (до цього моменту залишається лише третина рецепторів, причому, переважно саме на мові).
Отже, у дитинстві та підлітковому віці люди не дуже люблять рибу, перестиглі сири (любов до пармезану прокидається після 21 року, а до блакитних сирів – після 22 років). Аж до пізнього підліткового періоду люди намагаються уникати гострого каррі. Шпинат і перець подобається тільки в 21 рік. А ось козячий сир людина не в змозі розкуштувати до 28 років. Соус чилі, корнішони, часник, квасолю і хрін також потрапили в список "продуктів для дорослих". Щодо оливок, то вони входили в раціон людей лише в 25 років, а устриці – в 24 роки.
Після 20 років більшість людей спокійно їдять продукти, які мають всі можливі смаки. Однак іноді доводиться їсти і суб'єктивно несмачні страви. Кожен третій дорослий робив це в гостях, щоб не образити господарів. Також нерідко люди змушені їсти неулюблені продукти під час ділових обідів, обідів з друзями або родичами. Примітно: шкільні обіди відіграють важливу роль у формуванні смакових уподобань. Найчастіше люди починали отримувати задоволення від раніше ненависної їжі під час дружніх вечерь, у вихідні або при зустрічі з гурманом.
0 1 007
18-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...