додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Загикування пов’язане з аномаліями в мовному центрі мозку

У дослідженні, проведеному фахівцями з Університету Альберти та Університету Торонто, взяли участь 116 дітей та дорослих у віці від 6 до 48 років.
Приблизно половина учасників страждала від загикування, інші добровольці входили в контрольну групу. Дослідники використовували магнітно-резонансну томографію (МРТ) для вивчення особливостей мозку учасників, розповідає Zee News.
Фахівці помітили аномалії в сірій речовині зони Брока, пов'язаної з промовою. Це було єдине порушення, виявлене вченими в процесі дослідження 30 ділянок мозку. У здорових учасників щільність сірої речовини в цій ділянці мозку була знижена, на відміну від людей із загикуванням.
За словами дослідників, у цьому разі зниження щільності сірої речовини – це добре. З віком мозок починає працювати краще, і тому з часом він потребує меншої кількості нейронів. Так, дослідження показало: зона Брока у осіб із загикуванням розвивається не так, як у здорових людей. Проте вчені поки що не впевнені, що в цьому причина загикування. Ймовірно, подальші дослідження допоможуть фахівцям дізнатися більше.
0 1 047
17-02-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...