додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вживання морепродуктів призводить до автоімунних захворювань

Автоімунні захворювання, до яких належать запалення кишечнику, вовчак, синдром Шегрена, ревматоїдний артрит і розсіяний склероз, є однією з десяти провідних причин смерті серед жінок.
При таких захворюваннях імунна система організму помилково починає атакувати здорові клітини, розповідає Zee News.
Дослідники з Мічиганського університету проаналізували дані жінок у віці від 16 до 49 років, які брали участь у Національному дослідженні здоров'я і харчування в 1999-2004 роках. Дослідники помітили, що вплив ртуті з морепродуктів збільшував ризик автоімунних захворювань, особливо серед жінок дітородного віку.
Сильний вплив ртуті виявився пов'язаний з великою кількістю автоантитіл – маркерів автоімунних захворювань. За словами фахівців, найбільше ртуті в таких рибах, як риба-меч, королівська макрель, а найменше – у креветках, консервованому тунці і лососевих. Вчені відзначають: у морепродуктах багато поживних речовин, тому не варто зовсім від них відмовлятися. Жінкам просто потрібно стежити за тим, яку рибу вони їдять.
0 843
17-02-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...