|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниЩе в 330 році до нашої ери Аристотель зараховував жир до основних смаків. Однак в останні роки жир швидше пов'язували з текстурою, ароматом і тепловими властивостями продуктів харчування. Протягом багатьох років існували тільки чотири основні смаки (солоний, гіркий, кислий і солодкий). У 2002 році смак білкових речовин теж увійшов до цього списку, пише The Guardian. Щоб стати шостим смаком, жир повинен відповідати п'яти критеріям. Наприклад, один із критеріїв припускає, що в язиці існують смакові рецептори, що розрізняють смак жирних кислот. За словами дослідника Рассела Кіста з Університету Дікіна, жир відповідає всім критеріям. Ймовірно, висновки вчених допоможуть впоратися з епідемією ожиріння. У попередньому дослідженні фахівців, що тривало кілька років, взяли участь приблизно 500 добровольців. Дослідники з'ясували: люди, найбільш чутливі до смаку жиру, їдять менше. Можливо, знежирені продукти не мають особливого успіху саме через те, що жир – один з основних смаків. Подібним продуктам просто не вдається його замінити. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |