додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жир має стати шостим смаком

Ще в 330 році до нашої ери Аристотель зараховував жир до основних смаків.
Однак в останні роки жир швидше пов'язували з текстурою, ароматом і тепловими властивостями продуктів харчування. Протягом багатьох років існували тільки чотири основні смаки (солоний, гіркий, кислий і солодкий). У 2002 році смак білкових речовин теж увійшов до цього списку, пише The Guardian.
Щоб стати шостим смаком, жир повинен відповідати п'яти критеріям. Наприклад, один із критеріїв припускає, що в язиці існують смакові рецептори, що розрізняють смак жирних кислот. За словами дослідника Рассела Кіста з Університету Дікіна, жир відповідає всім критеріям. Ймовірно, висновки вчених допоможуть впоратися з епідемією ожиріння.
У попередньому дослідженні фахівців, що тривало кілька років, взяли участь приблизно 500 добровольців. Дослідники з'ясували: люди, найбільш чутливі до смаку жиру, їдять менше. Можливо, знежирені продукти не мають особливого успіху саме через те, що жир – один з основних смаків. Подібним продуктам просто не вдається його замінити.
0 931
14-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...