додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Позитивні емоції рятують від запалення

Дослідники з Університету Торонто й Каліфорнійського університету з'ясували: захоплення і трепет, викликані, наприклад, захопливим видом або шедевром мистецтва, знижують в організмі рівень цитокінів, що беруть участь в імунній відповіді.
Цитокіни борються з інфекціями і хворобами, але їхні високі рівні пов'язані з безліччю проблем зі здоров'ям, таких як серцево-судинні захворювання, цукровий діабет 2 типу, артрит, клінічна депресія і хвороба Альцгеймера, пише Science World Report.
Попередні дослідження показали, що підтримувати рівень цитокінів в нормі допомагають правильне харчування, фізичні вправи і здоровий сон. У новому дослідженні взяли участь більше 200 молодих людей. Учасники розповіли про те, як часто вони відчували позитивні почуття і емоції, такі як радість, трепет, співпереживання, задоволення, любов і гордість.
Потім дослідники взяли у добровольців зразки тканин ясен і щік. У тих, хто переживав самі позитивні емоції, виявилися найнижчі рівні інтерлейкіну-6 - цитокина, що є маркером запалення. Поки що незрозуміло, чи є позитивні емоції причиною або наслідком низького рівня цитокінів. Вчені сподіваються з'ясувати це у своїх подальших дослідженнях.
0 1 057
10-02-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги