додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фруктоза – основна причина діабету другого типу

Дослідники з Кардіологічного інституту Святого Луки вважають: споживання продуктів харчування та напоїв, що містять цукор, зокрема фруктозу, є основним чинником різкого зростання захворюваності на діабет 2-го типу.
У всьому світі приблизно кожен десятий дорослий чоловік страждає від цього захворювання, пише Zee News.
Кількість діабетиків у світі за 28 років зросла більше, ніж удвічі. Так, в 1980 році від діабету страждали 153 млн осіб, а в 2008 році – 347 млн. Фахівці оцінили дані експериментів на тваринах і досліджень за участю безлічі людей. Останні дослідження показали, що заміна глюкози на фруктозу призводить до несприятливих наслідків.
Особливо небезпечна фруктоза, яка міститься в столовому цукрі і кукурудзяному сиропі (підсолоджувач, який найчастіше використовують в харчовій промисловості). Фруктоза, що входить до складу натуральних продуктів, таких як фрукти й овочі, нешкідлива для організму. Споживання фруктів і овочів, навпаки, захищає від діабету та інших метаболічних порушень. Учені настійно рекомендують людям замінювати продукти, що містять цукор, на фрукти та овочі.
0 976
6-02-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...