додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Діти краще ставляться до матерів, які навчають самостійності

У дослідженні, проведеному вченими з Університету Міссурі, взяли участь 2000 матерів та їхні діти.
Фахівці оцінили, наскільки жорстко матері контролювали діяльність своїх дітей. Учені спостерігали за грою учасників, коли дітям було 2 роки, а через кілька років – за тим, як мати з дитиною, які навчались в 5-му класі, обговорювали їхні розбіжності, розповідає Psych Central.
Дослідження показало: за рівнем контролю матері під час гри можна було передбачити: позитивно чи негативно дитина буде ставитися до неї в майбутньому. Подання дитини про матір виявлялося позитивним у тому випадку, якщо в дитинстві вона заохочувала її до самостійності. Результати не залежали від статі та етнічної приналежності дітей.
Вчені відзначають: це не означає, що батьки зовсім не повинні встановлювати рамки для своїх дітей. Виховання, наприклад, навчання правилам дорожнього руху, не шкодить стосункам між матір'ю і дитиною. А ось психологічний контроль, припустимо, спроби викликати у дитини почуття провини або змусити її думати, відчувати і грати певним чином, ні до чого доброго не призводять.
Самостійність дуже важлива для дитини. Вона приймає рішення сама, в тому числі, грунтуючись на тому, чого її вчили батьки. Фахівці рекомендують батькам дозволяти дітям висловлювати свою точку зору. Розбіжності слід обговорювати шляхом дискусії. Потрібно пояснювати причини заборон, а не обмежуватися фразою "Тому що я так сказав".
0 710
6-02-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...