додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Похилий вік – не завада сексу

Одна третина людей, які старші 70 років, продовжують вести активне статеве життя.
Це показало масштабне дослідження понад 7000 осіб. Виявилося, 54% чоловіків і 31% жінок у цій віковій групі займалися сексом, пише The Daily Mail. А одна третина вступала в контакт мінімум двічі на місяць.
Доктор Девід Лі з Манчестерскої школи суспільних наук, що керував дослідженням, зазначає: опитування стосувалося лише осіб, які старші 80 років. Виявилося, ідея про те, що в старості сексу немає, – лише стереотип. Взагалі говорити про якісь стандарти не доводиться. Наприклад, не можна застосовувати щодо осіб похилого віку норми, які підходять для молоді.
Для літніх жінок найчастіше проблемою було збудження (32% опитаних не могли збудитися). 27% насилу досягали оргазму. У чоловіків, як правило, основним відхиленням значилася еректильна дисфункція (39%). Загалом чоловіків їхнє статеве життя хвилювало більше, ніж жінок. І чим старший чоловік, тим більше хвилювань. У жінок же невдоволення знижувалося по мірі старіння.
Що здивувало дослідників, так це те, що зберігаються почуття до партнера в похилому віці. 31% чоловіків і 20% жінок часто цілувалися і займалися петтінгом. Щоправда, деякі (1% чоловіків і 10% жінок) відчували, ніби зобов'язані займатися сексом.
0 1 772
4-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги