додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Медитація позитивно впливає на мозок

Попередні дослідження показали, що структура мозку людей, які регулярно практикують медитацію, відрізняється від структури мозку тих, хто медитацією не займається.
Наприклад, у людей, які займаються медитацією, товщі кора головного мозку в ділянках, пов'язаних з увагою та емоційної інтеграцією. Між тим, не було доказів, що саме медитація є причиною подібних відмінностей, розповідає Psych Central.
У новому дослідженні, проведеному фахівцями з Гарвардського університету, взяли участь 16 осіб. Протягом восьми тижнів вони займалися в Массачусетському університеті за спеціально розробленою програмою медитації. За два тижні до і через два тижні після програми дослідники просканували мозок учасників за допомогою МРТ. Добровольці щотижня ходили на заняття, де їх навчали медитації, метою якої було безоціночне усвідомлення своїх відчуттів, почуттів і думок. Крім того, учасникам видали аудіоуроки по медитативної практики і попросили записувати, скільки часу вони проводили, займаючись медитацією.
Добровольці медитували в середньому по 27 хвилин щодня. Згідно з результатами тесту, за вісім тижнів у них підвищився рівень усвідомленості. Крім того, в учасників збільшилася щільність сірої речовини в гіпокампі, ділянці мозку, що відповідає за пам'ять і навчання, і в структурах мозку, пов'язаних з самосвідомістю, співчуттям і самоаналізом. Також у добровольців з експериментальної групи знизилася щільність сірої речовини в мигдалині, зоні мозку, пов'язаній із занепокоєнням і стресом.
0 757
1-02-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...