додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дієта з низьким рівнем вуглеводів призводить до проблем із травленням

Часто, намагаючись схуднути, люди сідають на дієту з низьким умістом вуглеводів.
Дієтологи попереджають: це загрожує проблемами зі здоров'ям. У наш організм надходить дуже мало клітковини. Тому відмова від продуктів, які багаті на неї, таких, як картопля, може призвести до негативних наслідків, пише Zee News.
У картоплі міститься 12% від норми споживання клітковини. Це удвічі більше, ніж ми отримуємо при вживанні пластівців, і на 30% більше, ніж надходить в організм із чорного хліба, у тому числі, хліба з непросіяного борошна. Найбільш корисний картопля для підлітків. Вони отримують з нього 15% від добової норми клітковини.
Клітковина зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і деяких видів раку. Вона сприяє травленню і допомагає контролювати вагу, створюючи відчуття ситості. Люди, які сидять на дієті, помилково вважають, ніби картопля – це жирна і калорійна їжа. Між тим, у картоплі немає жиру і набагато менше калорій, ніж багато хто вважає – всього 6% від добової норми, тобто, менше, ніж в білому хлібі, і стільки ж, скільки в алкоголі.
Крім того, картопля є джерелом калію, який нейтралізує негативний ефект солі і допомагає підтримувати кров'яний тиск у нормі. Експерти зазначають: щоденний раціон наполовину повинен складатися з вуглеводів. Важливо уникати вживання продуктів, багатих вільними цукрами. Фахівці рекомендують їсти більше цільних злаків, бобових, картоплі, овочів і фруктів.
0 849
29-01-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...