додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дієта з низьким рівнем вуглеводів призводить до проблем із травленням

Часто, намагаючись схуднути, люди сідають на дієту з низьким умістом вуглеводів.
Дієтологи попереджають: це загрожує проблемами зі здоров'ям. У наш організм надходить дуже мало клітковини. Тому відмова від продуктів, які багаті на неї, таких, як картопля, може призвести до негативних наслідків, пише Zee News.
У картоплі міститься 12% від норми споживання клітковини. Це удвічі більше, ніж ми отримуємо при вживанні пластівців, і на 30% більше, ніж надходить в організм із чорного хліба, у тому числі, хліба з непросіяного борошна. Найбільш корисний картопля для підлітків. Вони отримують з нього 15% від добової норми клітковини.
Клітковина зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і деяких видів раку. Вона сприяє травленню і допомагає контролювати вагу, створюючи відчуття ситості. Люди, які сидять на дієті, помилково вважають, ніби картопля – це жирна і калорійна їжа. Між тим, у картоплі немає жиру і набагато менше калорій, ніж багато хто вважає – всього 6% від добової норми, тобто, менше, ніж в білому хлібі, і стільки ж, скільки в алкоголі.
Крім того, картопля є джерелом калію, який нейтралізує негативний ефект солі і допомагає підтримувати кров'яний тиск у нормі. Експерти зазначають: щоденний раціон наполовину повинен складатися з вуглеводів. Важливо уникати вживання продуктів, багатих вільними цукрами. Фахівці рекомендують їсти більше цільних злаків, бобових, картоплі, овочів і фруктів.
0 898
29-01-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...