додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Апельсиновий сік корисніший, ніж апельсини

Багато хто вважає, що справжні апельсини краще, ніж апельсиновий сік.
Нове дослідження показало: це не зовсім так. У соку багато цукру, зате нашому організму простіше поглинати деякі поживні речовини із соку, а не зі свіжих фруктів, передає Zee News. Апельсини багаті поживними речовинами, такими як каротиноїди й флавоноїди. Вони мають безліч корисних властивостей, наприклад, знижують ризик певних видів раку і серцево-судинних захворювань.
Дослідники виявили, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку знижує рівні каротиноїдів і вітаміну С. Водночас він значно підвищує їх біодоступність, тобто організм може засвоїти й використовувати набагато більше речовин. Так, хоча апельсиновий сік значно знижує рівень флавоноїдів, решта речовин стають набагато доступнішими.
Водночас ще одне дослідження показало: фруктовий сік підвищує кров'яний тиск. У людей, які регулярно п'ють цей популярний напій на сніданок, центральне артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, ніж у тих, хто п'є його зрідка. Високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.
0 1 072
28-01-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...