додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Апельсиновий сік корисніший, ніж апельсини

Багато хто вважає, що справжні апельсини краще, ніж апельсиновий сік.
Нове дослідження показало: це не зовсім так. У соку багато цукру, зате нашому організму простіше поглинати деякі поживні речовини із соку, а не зі свіжих фруктів, передає Zee News. Апельсини багаті поживними речовинами, такими як каротиноїди й флавоноїди. Вони мають безліч корисних властивостей, наприклад, знижують ризик певних видів раку і серцево-судинних захворювань.
Дослідники виявили, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку знижує рівні каротиноїдів і вітаміну С. Водночас він значно підвищує їх біодоступність, тобто організм може засвоїти й використовувати набагато більше речовин. Так, хоча апельсиновий сік значно знижує рівень флавоноїдів, решта речовин стають набагато доступнішими.
Водночас ще одне дослідження показало: фруктовий сік підвищує кров'яний тиск. У людей, які регулярно п'ють цей популярний напій на сніданок, центральне артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, ніж у тих, хто п'є його зрідка. Високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.
0 1 005
28-01-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...