|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниБагато хто вважає, що справжні апельсини краще, ніж апельсиновий сік. Нове дослідження показало: це не зовсім так. У соку багато цукру, зате нашому організму простіше поглинати деякі поживні речовини із соку, а не зі свіжих фруктів, передає Zee News. Апельсини багаті поживними речовинами, такими як каротиноїди й флавоноїди. Вони мають безліч корисних властивостей, наприклад, знижують ризик певних видів раку і серцево-судинних захворювань. Дослідники виявили, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку знижує рівні каротиноїдів і вітаміну С. Водночас він значно підвищує їх біодоступність, тобто організм може засвоїти й використовувати набагато більше речовин. Так, хоча апельсиновий сік значно знижує рівень флавоноїдів, решта речовин стають набагато доступнішими. Водночас ще одне дослідження показало: фруктовий сік підвищує кров'яний тиск. У людей, які регулярно п'ють цей популярний напій на сніданок, центральне артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, ніж у тих, хто п'є його зрідка. Високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |