додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти, які руйнують шлунок

Що спільного у газованої води і маринованих огірочків, у чаїв для схудненя та пива?
Експерти розповідають, як захистити травну систему від негативних наслідків надмірностей і обмежень у харчуванні.
До однозначно шкідливих для шлунку продуктів можна віднести, в першу чергу, газовані солодкі напої. А також гострі продукти, особливо мариновані з оцтом, і обсмажені в олії до хрусткої скоринки.
Щодо алкоголю, то найгірше діють на шлунок пиво, шампанське (вони також належать до газованих напоїв), вина ж, особливо сухі, можуть пошкодити при підвищеній кислотності шлунку.
По меншій мірі саме для слизової шлунково-кишкового тракту небезпечні міцні алкогольні напої, оскільки вони володіють дубильними речовинами. І в невеликих кількостях – 50-60 грамів – травній системі не зашкодять.
Виразкова хвороба або гастрит можуть виникнути від неправильного харчування в тому випадку, якщо людина їсть один або два рази на день з тривалими перервами, вживає велику кількість кави чи міцного чаю на голодний шлунок – лікарі це так і називають "голодна виразка" або "виразка студента ". Також не треба забувати, що виразка та гастрити – дуже стресозалежні захворювання.
Але також часто причиною пошкодження стінок шлунку і розвитку запальних процесів є хелікобактер пілорі – бактерія, що живе на слизових оболонках. Отож нерідко для лікування виразкової хвороби потрібна не тільки корекція харчування, але і антибактеріальна терапія.
0 1 253
27-01-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги