додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Знайдено нові відмінності між мозком чоловіків і жінок

Відомо, що мозок чоловіків і жінок працює по-різному.
Дослідники з Університету Базеля в черговий раз підтвердили цей факт. Вони виявили, що емоційно заряджена інформація впливає на жінок сильніше, ніж на чоловіків. Крім того, жінки краще її запам'ятовують, пише The Daily Mail.
У дослідженні взяли участь 3398 осіб. Вчені помітили, що емоційно заряджені картинки, особливо негативні, викликали у жінок набагато більше емоцій, ніж у чоловіків. Відмінностей в емоційній оцінці нейтральних зображень фахівці не виявили. У подальшому тесті на пам'ять жінки змогли згадати набагато більше зображень, ніж чоловіки. При цьому жінки набагато краще за чоловіків запам'ятовували позитивні картинки.
Аналіз даних МРТ-сканування мозку 696 випробовуваних показав, що у жінок висока емоційна оцінка негативних картинок була пов'язана з підвищеною активністю в моторних ділянках головного мозку. Висновки вчених в черговий раз доводять: жінки набагато емоційніші за чоловіків. Ймовірно, відкриття дослідників допоможе пояснити гендерні відмінності в клінічній картині деяких психоневрологічних розладів.
0 687
27-01-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Від цього літнього десерту з йогурту в захваті і дорослі, і діти
Всі рецепти ...