додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Інженери створили точний сенсор для тіла

Університет Північної Кароліни розробив новий портативний сенсор, який використовує срібні нанопроводи.
Вони дозволяють відслідковувати електрофізіологічні сигнали, знімати електроміографію (ЕМГ) і електрокардіограму (ЕКГ), розповідає Zee News.
Цей сенсор настільки ж ефективний, як і сенсори, які застосовуються в лікарнях. Плюс з його допомогою можна стежити за станом людини тривалий час. А точність значно перевершує аналоги, призначені для зняття показань людини, що знаходиться в русі. Секрет в електродах, які видають сигнал найвищої якості серед так званих сухих електродів.
Нові електроди дуже міцні й гнучкі, оскільки вони лежать в оболонці з полімеру. Щодо підвищеної точності, то навіть під час руху це досягається завдяки тісному контакту сенсора зі шкірою людини і можливості згинатися разом із тілом. Хороший сигнал гарантує і висока провідність. До речі, нові сенсори сумісні зі стандартними ЕКГ- і ЕМГ-зчитувальними пристроями. Вони можуть змінити вигляд протезів, покращивши нервово-м'язовий зв'язок у пацієнтів з протезами.
0 639
26-01-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...