додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Година фізичних вправ не врятує від сидячого способу життя

Навіть якщо людина регулярно займається спортом, сидячий спосіб життя збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету і раку.
Учені з Інституту Реабілітації Торонто оцінили висновки 47 досліджень і з'ясували: години фізичних вправ на день недостатньо, щоб компенсувати шкоду, яку завдають організму решта 23 години, пише The Daily Mail.
Не дивно, що стан здоров'я у тих, хто регулярно займався спортом, виявилося кращий, ніж у тих, хто займався ним мало або не займався взагалі. Більше половини свого життя середньостатистична людина проводить сидячи перед телевізором, працюючи за комп'ютером або по дорозі на роботу і з роботи. Автор дослідження Девід Альтер вважає: нетривалі заняття спортом не повинні бути причиною для зниження рівня фізичної активності в інший час.
Фахівці планують продовжити дослідження і з'ясувати, скільки потрібно займатися спортом для того, щоб знизити ризики, пов'язані з сидячим способом життя. За словами Девіда Альтера, протягом 12-годинного робочого дня сидячи можна проводити приблизно 2-3 години. Тому люди повинні ретельно стежити за тим, скільки вони сидять. Вчений радить підвищити рівень фізичної активності до максимуму. Наприклад, на роботі кожні півгодини на 1-3 хвилини потрібно вставати і рухатися, а під час перегляду телевізора можна стояти або робити вправи.
0 923
23-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...