додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У мозку виявили нову ділянку, пов’язану зі страхом

Команда дослідників з Лабораторії Колд Спрінг Харбор описала ймовірний механізм виникнення тривожних розладів.
Учені виявили, що страх зберігається в певній ділянці мозку. Попередні дослідження показали: навчанням і пам'яттю під час страху управляють нейрони центральної зони мигдалини. Це могли бути нейрони паравентрикулярних ядер таламуса. Ця діляка мозку вкрай чутлива до стресу. Вона працює, як датчик, для фізичного і психологічного напруження, розповідає Zee News.
Дослідники з'ясовували, яку роль паравентрикулярні ядра таламуса грають у навчанні та пам'яті під час страху у мишей. Вони помітили, що нейрони паравентрикулярних ядер йдуть углиб центральної зони мигдалини. Обрив цього з'єднання значно погіршував процес навчання при страху. Потім фахівці оцінили дані людей з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). Вони шукали хімічні речовини, що передають повідомлення між двома цими структурами.
Вчені зосередили увагу на молекулі BDNF, пов'язаній з тривожними розладами. BDNF бере участь у створенні нових нейронів і нових з'єднань між нейронами. У пацієнтів з тривожними розладами часто бувають мутації в BDNF. Значить, BDNF могла мати відношення до навчання і пам'яті при страху. Додавання молекули BDNF в центральну зону мигдалини у піддослідних тварин підвищувало активність її нейронів. У гризунів виникала реакція страху, хоча вони раніше не потрапляли в загрозливу ситуацію. Крім того, у мишей сформувалися довгострокові спогади про страх. Дослідники сподіваються, що їхні висновки допоможуть знайти новий метод лікування тривожних розладів.

0 641
23-01-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги