додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ваги можуть стати порятунком або прокляттям

Фахівці вирішили з'ясувати, чи корисно регулярно зважуватися, чи подібна практика загрожує розладом харчування.
Все не так просто. З одного боку, вага людини не завжди відбиває реальну картину. Наприклад, при зменшенні жирового прошарку і набиранні м'язової маси вага збільшується або стоїть на місці.
З іншого боку, експерти закликають регулярно зважуватися, адже невеликий набір ваги в підсумку може перерости в справжню катастрофу. Однак в окремих випадках зважування стає одержимістю. Це загрожує розладами харчування – булімією та анорексією. Для людей, схильних до цих недуг, цифри на вагах прямо пов'язані з самооцінкою. Тому навіть незначні зміни ваги викликають паніку.
І, до речі, потрібно зважуватися правильно. Протягом робочого тижня люди скидають вагу, знову набираючи у вихідні. Отож, зваживши вранці в понеділок, на вагах ви побачите прибавку у вазі. Варто враховувати і воду. Затримка води відбувається перед менструацією, що виливається в зайві кілограми. Це особливо актуально для жінок, які споживають багато солі. Якщо ж відбулося різке збільшення ваги без видимих на те причин, необхідно терміново звернутися до лікаря.
0 768
21-01-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги