додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Електронне татуювання вимірює рівень цукру не гірше, ніж аналіз

Регулярна перевірка рівня цукру в крові – неприємне заняття.
Винахідники пропонують відмовитися від стандартної перевірки, замінивши її тимчасовим татуюванням. Інженери з Університету Каліфорнії вже створили прототип системи на основі гнучкої електроніки. По суті, це пара електродів, надрукованих на паперовій підкладці. Отже, на тіло людини переноситься татуювання (малюнок електродів), а потім на 10 хвилин шкірний покрив піддається впливу дуже слабкого електричного струму. У результаті впливу іони натрію, що знаходяться в міжклітинної рідини, мігрують до електродів татуювання. Іони тягнуть за собою молекули цукру, також присутні в цій рідині.
Таким чином чутливий датчик вимірює рівень цукру в організмі за величиною електричного заряду, створюваного молекулами цукру. Що важливо, сенсор здатний зафіксувати цукор у концентрації, майже в 100 разів меншою, ніж відповідний їй рівень в крові. Учені вже створили й протестували прототип у лабораторії на семи здорових чоловіках і жінках у віці 20-40 років. Під час випробування татуювання не завдавало дискомфорту. А ефективність датчика перевірили, давши добровольцям висококалорійну їжу та напої. Було доведено: татуювання настільки ж чутливе, що й звичайний аналіз крові. Але, на жаль, поки що людина не може самостійно знімати показання із сенсора – пристрій, що зчитує ще не створено. В ідеалі зібрана інформація повинна передаватися з датчика через Bluetooth на смартфон.

0 1 131
21-01-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...