додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Деталі легше згадувати із заплющеними очима

У новому дослідженні вчених з Університету Суррея взяли участь 178 добровольців.
Фахівці здійснили два експерименти. У першому експерименті учасники дивилися фільм про електрика, який приходив у квартиру, виконував свою роботу, а потім крав речі. Потім частина добровольців повинна була згадувати фільм з розплющеними очима, а решта – із заплющеними. Крім того, з деякими добровольцями дослідники встановлювали контакт при спільному складанні рапорту, а з деякими – ні, розповідає Psych Central.
Учені запитували учасників, наприклад, про те, що було написано на фургоні спереду. Добровольці, які згадували деталі фільму із заплющеними очима, давали на 23% більше правильних відповідей. Встановлений контакт також збільшував кількість правильних відповідей, але заплющені очі допомагали учасникам згадувати більше незалежно від того, чи був контакт між дослідником і добровольцем.
У другому експерименті учасники дивилися фрагмент телешоу, в якому на літню людину нападали в її будинку. Потім вчені попросили добровольців згадати не тільки те, що вони побачили, але й те, що вони почули. Із заплющеними очима учасники згадували більше як побаченого, так і почутого. В обох експериментах добровольці, з якими дослідники не встановлювали контакт, почувалися комфортніше з розплющеними, а не з заплющеними очима. Однак ті, з ким контакт був встановлений, із заплющеними очима почувалися більш комфортно.
0 718
21-01-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги