додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Овочі та фрукти – ключ до здорових судин та серця

Японські вчені проводили протягом 24 років дослідження 9112 осіб.
Воно виявило зв'язок рівня споживання овочів і фруктів із серцево-судинними захворюваннями.
Висновок такий: чим більше цих продуктів у раціоні, тим нижчий ризик смерті від інсульту, ішемічної хвороби серця та інших відхилень.
При оцінці споживання овочів і фруктів до розрахунку брали стать, вік, наявність шкідливих звичок, споживання натрію і різних харчових груп. Виявилося, люди, які споживали більше овочів і фруктів, як правило, були старші, якщо багато риби, молочних продуктів, бобових і рідше їли м'ясо, пише Xinhua.
Вчені вирахували співвідношення споживання продуктів та поширеності захворювань, отримавши усереднений індекс. Так, при порівнянні людей, які активно споживали овочі і фрукти, і людей, які споживали їх рідко, були отримані наступні показники, що відбивали різницю: 0,74 – для серцево-судинних захворювань в цілому, 0,80 – для інсульту, 0,57 – для ішемічної хвороби серця.
0 1 078
20-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...