додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Овочі та фрукти – ключ до здорових судин та серця

Японські вчені проводили протягом 24 років дослідження 9112 осіб.
Воно виявило зв'язок рівня споживання овочів і фруктів із серцево-судинними захворюваннями.
Висновок такий: чим більше цих продуктів у раціоні, тим нижчий ризик смерті від інсульту, ішемічної хвороби серця та інших відхилень.
При оцінці споживання овочів і фруктів до розрахунку брали стать, вік, наявність шкідливих звичок, споживання натрію і різних харчових груп. Виявилося, люди, які споживали більше овочів і фруктів, як правило, були старші, якщо багато риби, молочних продуктів, бобових і рідше їли м'ясо, пише Xinhua.
Вчені вирахували співвідношення споживання продуктів та поширеності захворювань, отримавши усереднений індекс. Так, при порівнянні людей, які активно споживали овочі і фрукти, і людей, які споживали їх рідко, були отримані наступні показники, що відбивали різницю: 0,74 – для серцево-судинних захворювань в цілому, 0,80 – для інсульту, 0,57 – для ішемічної хвороби серця.
0 1 147
20-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...