додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Солоні продукти підвищують ризик раку шлунку

Надмірне споживання солі може загрожувати підвищеним ризиком раку шлунку.
Відомо: рак шлунку найчастіше викликає бактеріальна інфекція Helicobacter pylori (H. pylori).
Вона провокує запалення в шлунку. Із плином часу хронічне запалення переростає в рак. Джон Атертон з Бюро проблем гастроенерологіі ЄС, який брав участь в дослідженні, не може сказати, чому сіль негативно відбивається на онкопрофілі. Можливо, сіль сприяє росту і розмноженню H. pylori, одночасно роблячи бактерію більш токсичною для клітин шлунку.
Згідно з поточними рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, на день не варто споживати більше 5 грамів солі (менше чайної ложки). Але це непросте завдання, адже, самі того не підозрюючи, ми споживаємо сіль з готовими і обробленими продуктами. Сіль міститься в хлібі, сирі, пластівцях. Більш того, не доведено, чи допоможе зниження споживання солі захиститися від раку шлунку. Але, за словами вчених, приклад Японії дає підстави вважати, що це дійсно так.
0 888
20-01-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...