|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниНадмірне споживання солі може загрожувати підвищеним ризиком раку шлунку. Відомо: рак шлунку найчастіше викликає бактеріальна інфекція Helicobacter pylori (H. pylori). Вона провокує запалення в шлунку. Із плином часу хронічне запалення переростає в рак. Джон Атертон з Бюро проблем гастроенерологіі ЄС, який брав участь в дослідженні, не може сказати, чому сіль негативно відбивається на онкопрофілі. Можливо, сіль сприяє росту і розмноженню H. pylori, одночасно роблячи бактерію більш токсичною для клітин шлунку. Згідно з поточними рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, на день не варто споживати більше 5 грамів солі (менше чайної ложки). Але це непросте завдання, адже, самі того не підозрюючи, ми споживаємо сіль з готовими і обробленими продуктами. Сіль міститься в хлібі, сирі, пластівцях. Більш того, не доведено, чи допоможе зниження споживання солі захиститися від раку шлунку. Але, за словами вчених, приклад Японії дає підстави вважати, що це дійсно так. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |