додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Солоні продукти підвищують ризик раку шлунку

Надмірне споживання солі може загрожувати підвищеним ризиком раку шлунку.
Відомо: рак шлунку найчастіше викликає бактеріальна інфекція Helicobacter pylori (H. pylori).
Вона провокує запалення в шлунку. Із плином часу хронічне запалення переростає в рак. Джон Атертон з Бюро проблем гастроенерологіі ЄС, який брав участь в дослідженні, не може сказати, чому сіль негативно відбивається на онкопрофілі. Можливо, сіль сприяє росту і розмноженню H. pylori, одночасно роблячи бактерію більш токсичною для клітин шлунку.
Згідно з поточними рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, на день не варто споживати більше 5 грамів солі (менше чайної ложки). Але це непросте завдання, адже, самі того не підозрюючи, ми споживаємо сіль з готовими і обробленими продуктами. Сіль міститься в хлібі, сирі, пластівцях. Більш того, не доведено, чи допоможе зниження споживання солі захиститися від раку шлунку. Але, за словами вчених, приклад Японії дає підстави вважати, що це дійсно так.
0 809
20-01-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...