додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Щоденні прогулянки продовжують життя

20-хвилинні прогулянки в парку у швидкому темпі знижують ризик передчасної смерті майже на третину.
Для того, щоб жити довше, не потрібно приймати чудодійні ліки. Цілком достатньо звичайних прогулянок у парку. Причому, гуляти потрібно не довгі години, а всього 20 хвилин на день. Такого висновку дійшли вчені з Кембриджу після дослідження, в якому брали участь 334 000 жителів Європи!
Лінь, вважає нині наука, представляє для здоров'я людини навіть більшу загрозу, ніж зайва вага.
"Навіть невеликі обсяги рухової активності щодня, – пояснює керівник великого дослідження, професор Ульф Екелунд з Медичного епідеміологічного центру університету Кембриджу, – приносять відчутну користь для здоров'я фізично неактивних людей. Причому, результати нашого дослідження показують, що фізична активність позитивно діє на організм людини незалежно від її ваги".
Вчені розподілили учасників дослідження на групи залежно від роботи і того, скільки часу вони приділяють фізичній активності: бігу підтюпцем, їзді на велосипеді й тощо. Спостереження тривали протягом 12 років. За цей час 21 000 учасників дослідження померли. Люди нормальної ваги з помірною фізичною активністю вмирали на 30% рідше, ніж ті, хто мало рухався, пише журнал American Journal of Clinical Nutrition. Повні учасники дослідження за допомогою такого ж об'єму фізичної активності зуміли знизити ризик смерті на 20%. Найздоровішими виявилися найбільш фізично активні люди. Серед них ймовірність смерті виявилася на 41% нижче, ніж серед любителів полежати на дивані перед телевізором.
Головне, роблять висновок вчені, рух. Причому, досить помірної фізичної активності. Досить 20-хвилинних прогулянок по парку в енергійному темпі, але для досягнення максимального ефекту медики радять 2,5 години помірних фізичних вправ або рухової активності на тиждень.
0 757
20-01-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Готується він легко та ще й допоможе смачно використати залишки святкового стола
Всі рецепти ...
• Теги