додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Задоволення життям знижує ризик остеопорозу

Дослідження, проведене в Університеті Східної Фінляндії, показало, що в літніх жінок, задоволених своїм життям, вища щільність кісткової тканини.
Тому вони страждають від остеопорозу рідше, ніж їхні однолітки, які не задоволені життям. Учені зауважують: висока якість життя і гарний настрій у літньому віці так само важливі, як дотримання здорового способу життя, передає Zee News.
Остеопороз значно підвищує ризик переломів. Щільність кісткової тканини знижується з віком. Одним із факторів ризику розвитку остеопорозу у жінок є менопауза. Довгостроковий стрес, викликаний депресією, теж згубно впливає на обмін речовин і здоров'я кісток. Ризик розвитку остеопорозу може погіршувати й поведінку людини, що перебуває в депресії. Часто такі люди зовсім не активні і багато палять.
У дослідженні взяли участь 2167 жінок. У 1999 році вчені виміряли щільність їхньої кісткової тканини. У 1147 учасниць щільність кісток виміряли повторно 10 років потому, в 2009 році. Задоволеність життям оцінювалася за рівнями зацікавленості, щастя, самотності і легкості життя жінок.
За 10 років щільність кісткової тканини всіх учасниць знизилася в середньому на чотири відсотки. Різниця між задоволеними і незадоволеними життям жінками склала 52%. Зміни в ступеня задоволеності життям теж вплинули на щільність кісткової тканини. У жінок, яких стала менше влаштовувати їхнє життя, щільність кісткової тканини знизилася на 85% порівняно з учасницями, чиє якість життя підвищилося.
0 1 042
16-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги