додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кинути палити легко, якщо пройти тест крові

Звичайний аналіз крові може допомогти вибрати правильну стратегію відмови від тютюну, впевнені вчені.
Дослідження показують: 60% людей, які намагалися кинути палити, повертаються до шкідливої звички в перший тиждень стриманості, пише BBC. Але якщо спочатку прорахувати, як швидко людина може відмовитися від тютюну, шанси на успіх підвищаться.
Незалежні експерти, у свою чергу, вважають, що ще потрібно довести рентабельність проведення додаткового тестування. Деякі з них переконані: люди, у яких швидко розщеплюється нікотин, викурюють більше цигарок, що ускладнює завдання. Співробітники Університету Пенсільванії спеціально зібрали групу з 1240 курців, яким запропонували різні програми відмови від тютюну. У кожного добровольця на аналіз брали кров. Це дозволило зрозуміти, наскільки швидко нікотин розщеплювався в їхньому організмі.
При цьому їм давали нікотинові пластирі, препарат варениклін або плацебо. Усім була доступна консультація фахівця, який розповідав, як правильно поводитися. Виявилося, якщо нікотин розщеплювався з нормальною швидкістю, то варениклін частіше допомагав у порівнянні з пластирами. Якщо ж нікотин розщеплюється повільніше, то результат був в цілому позитивним і при застосуванні пластиру, і при застосуванні таблеток. Але, щоправда, при використанні варенікліна виникало більше побічних ефектів.
0 906
14-01-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги