додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вівсянка знижує ризик передчасної смерті

Нове дослідження в Гарвардському університеті показало, що вживання цільнозернових продуктів зменшує ризик передчасної смерті на 9%.
Так, невелика порція вівсяної каші – ключ до довголіття. Учені оцінили дані двох великих досліджень, у яких взяли участь більше 100 тисяч людей, пише Zee News.
Дослідження тривали більше 14 років. Учасники відповідали на питання про харчування і спосіб життя. У людей, які з'їдали не менше 33 грамів цільного зерна щодня (еквівалентно порції вівсяної каші), ризик передчасної смерті опинився на 9% нижче, порівняно з тими, хто практично не їв цільнозернові продукти. Ризик смерті від серцевих захворювань зменшився на 15%. На жаль, цільнозернові продукти не знижували ризик смерті від раку.
Дослідники вважають: цільне зерно захищає серце, знижуючи рівні інсуліну і цукру в крові. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань і діабету. Крім того, цільнозернові продукти багаті на поживні речовини і сприяють зниженню ваги. Вчені відзначають, що поки що не можуть зробити остаточні висновки з приводу раку. У попередніх дослідженнях споживання цільнозернових продуктів зменшувало ризик колоректального раку.
0 725
13-01-2015, 17:07

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...