|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниНове дослідження в Гарвардському університеті показало, що вживання цільнозернових продуктів зменшує ризик передчасної смерті на 9%. Так, невелика порція вівсяної каші – ключ до довголіття. Учені оцінили дані двох великих досліджень, у яких взяли участь більше 100 тисяч людей, пише Zee News. Дослідження тривали більше 14 років. Учасники відповідали на питання про харчування і спосіб життя. У людей, які з'їдали не менше 33 грамів цільного зерна щодня (еквівалентно порції вівсяної каші), ризик передчасної смерті опинився на 9% нижче, порівняно з тими, хто практично не їв цільнозернові продукти. Ризик смерті від серцевих захворювань зменшився на 15%. На жаль, цільнозернові продукти не знижували ризик смерті від раку. Дослідники вважають: цільне зерно захищає серце, знижуючи рівні інсуліну і цукру в крові. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань і діабету. Крім того, цільнозернові продукти багаті на поживні речовини і сприяють зниженню ваги. Вчені відзначають, що поки що не можуть зробити остаточні висновки з приводу раку. У попередніх дослідженнях споживання цільнозернових продуктів зменшувало ризик колоректального раку. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |