додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вівсянка знижує ризик передчасної смерті

Нове дослідження в Гарвардському університеті показало, що вживання цільнозернових продуктів зменшує ризик передчасної смерті на 9%.
Так, невелика порція вівсяної каші – ключ до довголіття. Учені оцінили дані двох великих досліджень, у яких взяли участь більше 100 тисяч людей, пише Zee News.
Дослідження тривали більше 14 років. Учасники відповідали на питання про харчування і спосіб життя. У людей, які з'їдали не менше 33 грамів цільного зерна щодня (еквівалентно порції вівсяної каші), ризик передчасної смерті опинився на 9% нижче, порівняно з тими, хто практично не їв цільнозернові продукти. Ризик смерті від серцевих захворювань зменшився на 15%. На жаль, цільнозернові продукти не знижували ризик смерті від раку.
Дослідники вважають: цільне зерно захищає серце, знижуючи рівні інсуліну і цукру в крові. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань і діабету. Крім того, цільнозернові продукти багаті на поживні речовини і сприяють зниженню ваги. Вчені відзначають, що поки що не можуть зробити остаточні висновки з приводу раку. У попередніх дослідженнях споживання цільнозернових продуктів зменшувало ризик колоректального раку.
0 627
13-01-2015, 17:07

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги