|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниНове дослідження в Гарвардському університеті показало, що вживання цільнозернових продуктів зменшує ризик передчасної смерті на 9%. Так, невелика порція вівсяної каші – ключ до довголіття. Учені оцінили дані двох великих досліджень, у яких взяли участь більше 100 тисяч людей, пише Zee News. Дослідження тривали більше 14 років. Учасники відповідали на питання про харчування і спосіб життя. У людей, які з'їдали не менше 33 грамів цільного зерна щодня (еквівалентно порції вівсяної каші), ризик передчасної смерті опинився на 9% нижче, порівняно з тими, хто практично не їв цільнозернові продукти. Ризик смерті від серцевих захворювань зменшився на 15%. На жаль, цільнозернові продукти не знижували ризик смерті від раку. Дослідники вважають: цільне зерно захищає серце, знижуючи рівні інсуліну і цукру в крові. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань і діабету. Крім того, цільнозернові продукти багаті на поживні речовини і сприяють зниженню ваги. Вчені відзначають, що поки що не можуть зробити остаточні висновки з приводу раку. У попередніх дослідженнях споживання цільнозернових продуктів зменшувало ризик колоректального раку. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|