додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Розкрито секрет правильного раціону

По-перше, універсальної дієти немає й бути не може.
Правильний підбір раціону пов'язаний з розумінням роботи гормонів, генів і психології в кожному конкретному випадку, зазначає The Daily Mail. Всі ці елементи відіграють важливу роль у відносинах людини з їжею.
Саме через особистісні особливості деякі люди переїдають. Учені виділили три групи людей: "любителі побенкетувати" (продовжують їсти, бо ніколи не відчувають реального насичення через недостатній секреції гормону, глюкагоноподібного пептіда-1), "люди, які постійно відчувають потяг до їжі" (безперестанку думають про їжу, нерідко внаслідок наявності "генів ожиріння") і "раби емоцій" (намагаються заїсти проблеми).
Виявляється, кожна група реагує на дієти по-різному. Це твердження було перевірено на 75 добровольцях (по 25 осіб з кожної групи). Експеримент тривав три місяці. Результати будуть озвучені 12 січня. Експерти нагадують: є генетична схильність до ожиріння (комплексний вплив декількох генів). Вона характерна для другої групи. І їй підходить дієта "5: 2" (обмеження калорійності до 800 калорій протягом двох днів на тиждень; в інші дні обмежень немає).
Першій групі підійдуть продукти, що стимулюють вироблення правильних гормонів. Це білкові продукти – м'ясо, риба. А от від вуглеводних продуктів варто відмовитися (картоплі, хліба). "Рабам емоцій", насправді, потрібна не їжа, а соціальна підтримка.
0 663
12-01-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...