додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Розкрито секрет правильного раціону

По-перше, універсальної дієти немає й бути не може.
Правильний підбір раціону пов'язаний з розумінням роботи гормонів, генів і психології в кожному конкретному випадку, зазначає The Daily Mail. Всі ці елементи відіграють важливу роль у відносинах людини з їжею.
Саме через особистісні особливості деякі люди переїдають. Учені виділили три групи людей: "любителі побенкетувати" (продовжують їсти, бо ніколи не відчувають реального насичення через недостатній секреції гормону, глюкагоноподібного пептіда-1), "люди, які постійно відчувають потяг до їжі" (безперестанку думають про їжу, нерідко внаслідок наявності "генів ожиріння") і "раби емоцій" (намагаються заїсти проблеми).
Виявляється, кожна група реагує на дієти по-різному. Це твердження було перевірено на 75 добровольцях (по 25 осіб з кожної групи). Експеримент тривав три місяці. Результати будуть озвучені 12 січня. Експерти нагадують: є генетична схильність до ожиріння (комплексний вплив декількох генів). Вона характерна для другої групи. І їй підходить дієта "5: 2" (обмеження калорійності до 800 калорій протягом двох днів на тиждень; в інші дні обмежень немає).
Першій групі підійдуть продукти, що стимулюють вироблення правильних гормонів. Це білкові продукти – м'ясо, риба. А от від вуглеводних продуктів варто відмовитися (картоплі, хліба). "Рабам емоцій", насправді, потрібна не їжа, а соціальна підтримка.
0 767
12-01-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...