додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дієтологи стали на захист мікрохвильової печі

Мікрохвильова піч є практично в кожному будинку.
І західні фахівці пропонують активно нею користуватися. По-перше, вона може значно скоротити час приготування їжі. А чим менше термічної обробки, тим менше руйнується корисних речовин в продуктах. Для овочів, наприклад, вистачить і 5 хвилин.
Також мікрохвильовка підходить для дезінфекції пластикового посуду. Бактерії сальмонели та кишкової палички, як відомо, легко розмножуються на обробних дошках. І, згідно з дослідженням Університету Вісконсін, щоб позбутися від бактерій, достатньо обробити дошку в мікрохвильовці протягом п'яти хвилин, пише Stuff.co.nz. Те саме стосується і брудних губок для миття посуду. Фахівці радять додати лимонний сік з оцтом і відправити губку в мікрохвильовку на хвилину.
Також обробка в мікрохвильовці дозволяє "оживити" мед, який кристалізувався (достатньо 30 секунд) і прискорить підняття тіста. Дехто пропонує використовувати мікрохвильовку для реабілітації декоративної косметики. Наприклад, експерт Жаклін Маріані радить: помістіть в піч відкриту туш (без щіточки) і чашку з водою. За п'ять хвилин засохла туш стане знову рідкою. Ефекту вистачить на кілька тижнів.
0 858
12-01-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...