додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дієтологи стали на захист мікрохвильової печі

Мікрохвильова піч є практично в кожному будинку.
І західні фахівці пропонують активно нею користуватися. По-перше, вона може значно скоротити час приготування їжі. А чим менше термічної обробки, тим менше руйнується корисних речовин в продуктах. Для овочів, наприклад, вистачить і 5 хвилин.
Також мікрохвильовка підходить для дезінфекції пластикового посуду. Бактерії сальмонели та кишкової палички, як відомо, легко розмножуються на обробних дошках. І, згідно з дослідженням Університету Вісконсін, щоб позбутися від бактерій, достатньо обробити дошку в мікрохвильовці протягом п'яти хвилин, пише Stuff.co.nz. Те саме стосується і брудних губок для миття посуду. Фахівці радять додати лимонний сік з оцтом і відправити губку в мікрохвильовку на хвилину.
Також обробка в мікрохвильовці дозволяє "оживити" мед, який кристалізувався (достатньо 30 секунд) і прискорить підняття тіста. Дехто пропонує використовувати мікрохвильовку для реабілітації декоративної косметики. Наприклад, експерт Жаклін Маріані радить: помістіть в піч відкриту туш (без щіточки) і чашку з водою. За п'ять хвилин засохла туш стане знову рідкою. Ефекту вистачить на кілька тижнів.
0 935
12-01-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...