додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Застілля можуть псувати аналізи на тривалий час

Новорічні свята вже давно стали символом щедрих застіль, що складаються з комбінованих важких і дуже жирних страв, супроводжуваних надзвичайно великою кількістю вживання алкоголю.
Новорічні свята – дуже серйозний стрес для організму людини. З іншого боку, вихідні після Нового року для багатьох – хороша можливість зайнятися своїми справами, на які не знаходилося часу в робочі дні. Зокрема це стосується здоров’я. Лікарі радять більше гуляти на свіжому повітрі, займатися зимовими видами спорту або почати з найголовнішого – здати аналізи, щоб оцінити стан свого здоров’я.
Якщо ви маєте намір пройти обстеження в новорічні свята, то не завадить знати деякі важливі речі. Щоб результати аналізів відбивали справжню картину стану організму, необхідна певна підготовка. Лабораторні дослідження з великою чутливістю відбивають патологічні зміни стану людини. Але на результати аналізів певною мірою впливають і інші фактори: харчування, алкоголь, лікарські засоби, емоційні навантаження. Неконтрольований прийом алкоголю може викликати зміну активності ферментів і концентрації субстратів крові. Часте куріння здатне спровокувати підвищення рівня деяких онкомаркерів.
Жирна їжа насамперед впливає на біохімічний аналіз крові і на аналіз сечі. При недотриманні правил підготовки до лабораторного дослідження може виникнути гемоліз – руйнування еритроцитів у сироватці крові. Це робить проведення дослідження неможливим. Не всі знають, але після рясного і тривалого прийому їжі ще протягом кількох днів в результатах досліджень може бути виявлено підвищення значень холестерину, білірубіну, амілази, які, як правило, говорять про порушення в роботі підшлункової залози. На УЗД органів черевної порожнини можуть бути виявлені ознаки гострого холециститу і панкреатиту.
Згідно загальних рекомендацій, щоб підготувати організм до лабораторних досліджень у звичайному несвяткових режимі харчування, рекомендується 24 години не вживати алкоголь і 12 годин їжу. У святкові дні, враховуючи підвищене вживання жирної їжі та алкоголю, перед проведенням досліджень необхідно перейти на здоровий режим харчування, як мінімум, за 3-4 дні до здачі аналізів.
0 1 088
12-01-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги