додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Онкологи з’ясували, чому виникає стійкість раку до ліків

Проблема розвитку стійкості раку до ліків виливається в сотні смертей щорічно.
Але все може змінитися завдяки відкриттю Сьюзан Линдквист. Вона та її колеги з’ясували, що білок теплового шоку HSP90 бере участь у розвитку стійкості до гормональної терапії пухлин молочної залози з рецепторами до естрогену (ER +).
Про білок теплового шоку говорять давно. Наприклад, як відомо, білок HSP90 знижує ефективність протигрибкової терапії, оскільки сприяє розвитку стійкості грибків Candida albicans і Aspergillus fumigatus. У свою чергу, застосування інгібітора білка HSP90 разом з протигрибковими засобами покращує результати терапії.
Тепер же йдеться про вплив на лікування раку. Вчені провели експерименти на культурах клітин і лабораторних тварин. Виявилося, додавання навіть малих кількостей речовин, що зупиняють роботу HSP90, давало можливість уникнути стійкості раку до гормональної терапії. Фахівці пропонують скомбінувати інгібітори білку і гормональну терапію для максимального результату. Нині готується клінічне дослідження комбінації фулвестранда (гормональний засіб) і ганетеспіба.
0 667
7-01-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги