додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Соціальні мережі змінюють події в пам’яті людей

Майже дві третини (68%) користувачів соцмереж брешуть, щоб прикрасити реальність і зробити життя цікавішим для оточуючих.
За словами психологів, це хибна практика, яка може спровокувати "цифрову амнезію" – люди будуть пам'ятати тільки вигадану версію подій, пише The Daily Mail.
Більше того, майже 50% страждають від параної, смутку і сорому через те, що вони не можуть відповідати вигаданому для соцмережі образу. У принципі, бажання поділитися й дух суперництва з іншими – нормальні. Але в підсумку спогади реально змінюються і з'являються психологічні проблеми.
Дослідження показало: у кожного десятого спогади про події, що ставали темою постів в соцмережі, були перекручені. І найчастіше це траплялося з молодими користувачами (спогади не відповідали реальності у 16% людей 18-24 років). Раніше було встановлено, що люди нерідко брешуть відносно свого часу. Наприклад, людина сиділа вдома, а написав, що ходила на вечірку. У список брехні також потрапила інформація про стосунки, вихідні і кар'єру. Користувачі боялися здатися нудними або створювали нову реальність із заздрості.
0 1 038
31-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...