додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Уявні тренування здатні замінити похід у спортзал

Нове дослідження, проведене в Університеті Огайо, показало: думки про фізичні вправи так само ефективні, як похід у тренажерний зал.
Учені провели експеримент, в якому взяли участь 2 групи здорових людей. Дослідники наклали гіпс на зап'ястя добровольців. Учасники однієї з груп щодня протягом 11 хвилин повинні були представляти скорочення м'язів. Добровольцям з іншої групи такої інструкції не давали, пише The Daily Mail.
Виявилося, зв'язок між мозком і тілом вкрай сильна. Через чотири тижні учасники, які виконували вправи в голові, були вдвічі сильніше, ніж ті, хто цього не робив. Крім того, зміни відбулися й у мозку добровольців. Вправи позитивно вплинули на шляхи, які проводять нервово-м'язові імпульси.
Ученим уже давно відомо, що головний мозок здатний контролювати й координувати рухи. Техніка візуалізації використовується професійними спортсменами для тренування. Тим не менш, в цьому дослідженні вперше було доведено, що подібні вправи можуть запобігти атрофії м'язів. Дослідники сподіваються: їхні висновки допоможуть літнім людям і тим, хто проходить нейрореабілітацію.
0 1 007
31-12-2014, 12:02

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги