додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Раціон давніх людей не був корисний

Останнім часом стали популярні відсилання до "мудрості давніх людей" в дієтології.
Дехто каже, що потрібно перейти на раціон наших предків, щоб подолати ожиріння і хвороби сучасних людей. Але як показує дослідження Університету Джорджії, харчування давніх людей було зовсім не корисним, пише The First Post.
Вся справа в цілях. Їжа повинна була забезпечити виживання. І тільки це. Про баланс поживних речовин не йшлося. Дієта давніх людей сильно залежала від того, які джерела їжі були доступні в конкретному місці і в конкретний час. Тобто не можна говорити про якусь дієту в загальному сенсі. Жодних основних продуктів не було.
До того ж у людей була невелика тривалість життя, що навряд чи говорить про користь раціону. Він просто поставляв в тіло достатньо калорії, які були потрібні для виживання. Нині ж люди обирають корисні продукти, виходячи з особистих переваг. Такою розкішшю наші предки не могли похвалитися. Щодо великої кількості хвороб в сучасному світі, то вчені не виключають: можливо, вони проявилися саме через збільшення тривалості життя (тобто ці хвороби просто встигають розвинутися).
0 731
31-12-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги